Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΙΝΤΕΓΕ:ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο,ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ

Ο Νιγηριανός στράικερ του Άρη τοποθετήθηκε για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ επισημαίνοντας την ανάγκη να ενωθούν όλοι στη μάχη κατά του ρατσισμού.

Το δικό του μήνυμα, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, θέλησε να στείλει διαδικτυακά ο Μπράουν Ιντέγε.

Συγκεκριμένα, ο Νιγηριανός στράικερ του Άρη επεσήμανε την ανάγκη να ενωθούν όλοι στη μάχη κατά του ρατσισμού.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο Facebook ο άσος των «κιτρινόμαυρων»:

«Νιώθω άσχημα για ό,τι έγινε στον άνθρωπο που δολοφονήθηκε - τον Τζορτζ Φλόιντ - και τη μαζική διαμαρτυρία που ακολούθησε στη χώρα σαν αποτέλεσμα της δολοφονίας και των πολλών ετών που υπομένουν κάποιοι άνθρωποι τον ρατσισμό. Νιώθω έτσι γιατί όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Έχω φίλους που αγαπούν τις ΗΠΑ και ζουν εκεί και μόνο να φανταστώ μπορώ τον φόβο και την αγωνία τους να ζουν με τέτοιες καταστάσεις καθημερινά.

Ο ρατσισμός είναι αληθινός, κανείς δεν το αρνείται. Γι' αυτό στο ποδόσφαιρο υπάρχει καμπάνια εδώ και πολλά χρόνια.

Παρ' όλο που δεν έχω εμπειρία από ρατσισμό ευθέως, έχω ακούσει σε γήπεδα να τραγουδάνε ρατσιστικά συνθήματα. Επίσης είχα δει έναν συμπαίκτη μου που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση. Είναι μια διαρκής μάχη, απέναντι στην οποία πρέπει να ενωθεί ο κόσμος για να σταματήσει!

Ένας άνθρωπος είναι άνθρωπος, ό,τι χρώμα κι αν έχει το δέρμα του. Αν δεν μπορείς να αποδεχτείς τους άλλους, τουλάχιστον να τους ανέχεσαι ώστε να μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί χωρίς φόβο να μας κακοποιήσουν ή να μας σκοτώσουν για το χρώμα μας, για το οποίο δεν αποφασίσαμε εμείς πριν έρθουμε σε αυτόν τον κόσμο.

Μια κοπέλα βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε εκκλησία στη Νιγηρία, μπορείτε να καταλάβετε ότι κάποιοι δεν φοβούνται ούτε τον Θεό.

ΑΓΑΠΗ πάνω από όλα. ΑΓΑΠΗ!».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ