Skip to main content

Ιnterlife: Στόχος για έσοδα 100 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020

Δεν έχει πολιτική για τον ασφαλιστικό κλάδο η κυβέρνηση - Το 2017 προβλέπεται το μεγάλωμα της ασφαλιστικής πίτας, ανέφερε ο κ. Βοτσαρίδης.

Τον πήχη ψηλά βάζει για μία ακόμη φορά η Interlife Ασφαλιστική, που στοχεύει στο τέλος του 2020 και με την ολοκλήρωση του νέου 4ετούς business plan, να αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ σε κύκλο ασφαλιστικών εργασιών.

Η εταιρεία που δεν έχει πάψει να ενδιαφέρεται για εξαγορές ασφαλιστικών σε Ελλάδα και Κύπρο, το 2016 αύξησε έσοδα από ασφάλιστρα, αύξησε τον αριθμό των ασφαλισμένων οχημάτων, αύξησε τα έσοδα από επενδύσεις. Με μία κουβέντα συνέχισε την ανοδική της πορεία παρουσιάζοντας τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 5ετούς επιχειρησιακού της πλάνου που ολοκληρώθηκε το 2016.

Η Ιnterlife σε περίοδο οικονομικής κρίσης, capital controls και επιβολής αυξημένων φόρων στις ασφαλιστικές, πέτυχε να ολοκληρώσει το επιχειρηματικό της πλάνο της περιόδου 2012-2016 υπερκαλύπτοντας ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους, όπως είπε ο διευθυνων συμβουλος της Ασφαλιστικής Ιωάννης Βοτσαρίδης επισημαίνοντας ότι η αυξημένη φορολογία που επιβλήθηκε την τελευταία διετία στα ασφαλιστικά προϊόντα «κόστισε» στην κερδοφορία της Interlife 2 εκατ.ευρώ.

Σε αυτήν την 5ετία η παραγωγή της Interlife αυξήθηκε κατά 21,83% όταν το σύνολο του κλάδου κατέγραψε μείωση 21,18%. Μάλιστα στον κλάδο αστικής ευθύνης οχημάτων, που είναι το 78% της παραγωγής της εταιρείας, η αύξηση ήταν 22,25% έναντι μείωσης 39,83% στο σύνολο του κλάδου.

Ακόμη, πέτυχε υπέρβαση στο στόχο της κερδοφορίας, με τα κέρδη προ φόρων να φτάνουν στην 5ετία στα 50 εκατ. έναντι των 43 εκατ. του στόχου. Στα «συν» της 5ετίας, η μεγάλη υπέρβαση στα ίδια κεφάλαια που έφτασαν τα 50 εκατ., με το ενεργητικό συνολικά να ξεπερνάει τα 160 εκατ.ευρώ.

Στα θετικά της 5ετίας ήταν, επίσης, η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, των συνεργαζόμενων διαμεσολαβητών κατά 495%, νέα εργαλεία Πληροφορικής αλλά πολλά νέα προϊόντα.

Ο κ. Βοτσαρίδης προέβλεψε ότι το 2017 θα αρχίσει να μεγαλώνει η «ασφαλιστική πίτα», για τον ένα και μόνο λόγο, ότι ο κλάδος «έχει φτάσει στον πάτο».

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες», εξήγησε «επειδή βλέπουν μπροστά τους το «κόκκινο» των ζημιών, έχουν τουλάχιστον σταματήσει τον ανταγωνισμό στο επίπεδο των τιμών που παράγει ζημίες».

Παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, τον «αισχρό τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες λειτουργούν στο bankassurance», αλλά και το βαρύ ασφαλιστικό νομοσχέδιο που στην ουσία είναι φορολογικό, ο κ. Βοτσαρίδης προέβλεψε ότι ο κλάδος Ζωής θα ανεβεί γιατί πρέπει να καλυφθούν πραγματικές ανάγκες που δεν θα ικανοποιούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση.

«Θα πρέπει το συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΕΑΕΕ, να υποβάλλει προτάσεις στους κυβερνώντες», είπε ο πρόεδρος της Interlife αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει καν πολιτική για τον ασφαλιστικό κλάδα, έλλειμμα που εκτιμά ότι θα έχει και η όποια επόμενη κυβέρνηση.

Για την μη ανάπτυξη του κλάδου σε μία χώρα που συχνά- πυκνά την επισκέπτεται ο Εγκέλαδος αλλά και η οποία πλήττεται από άλλες φυσικές καταστροφές, φταίνε οι ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν αποτύχει στο να δημιουργήσουν ασφαλιστική συνείδηση στους καταναλωτές.

«Όταν για την ασφάλιση μίας κατοικίας 100 τ.μ. το ετήσιο κόστος είναι μόλις 100 ευρώ ή 10 ευρώ τον μήνα, είναι αδιανόητο ειδικά οι φτωχότεροι Έλληνες να μην ασφαλίζουν τα σπίτια τους», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα γενικότερα θέματα του κλάδου, με την εφαρμογή του κανόνα Solvency II από το 2016, τόνισε ότι πράγματι η εποπτεία από την Τράπεζα της Ελλάδος γίνεται σχολαστικά και σε βάθος αλλά διερωτήθηκε αν με τον ίδιο τρόπο και την ίδια αυστηρότητα γίνεται σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Καταλήγοντας ο κ. Βοτσαρίδης είπε ότι η Interlife, που πριν τρία χρόνια πρωτοτύπησε με το μηνιαίο ασφάλιστρο για τα οχήματα και, στη συνέχεια, με την ασφάλεια ποσού, σχεδιάζει και άλλα νέα προϊόντα για τον Κλάδο αυτοκινήτου.