Skip to main content

Νταμπλ σκορ Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Τη σταθερή προτίμησή τους για τη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνουν οι πολίτες στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της χρονιάς από την Interview.

Τη σταθερή προτίμησή τους για τη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνουν οι πολίτες στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της χρονιάς που έγινε από την "Interview" για λογαριασμό του Βεργίνα TV.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό στήριξης 39,1%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει ποσοστό 24,0%.

Σταθερά πτωτική είναι η πορεία του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 4,6%, σε ανοδική τροχιά βρίσκεται το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου Ελ. Λύση με ποσοστό 4% ενώ σταθερά είναι τα ποσοστά του κόμματος "ΜεΡΑ25".

Εντυπωσιακά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά του Πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σε ποσοστό 46,6% παραμένει καταλληλότερος Πρωθυπουργός, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 22,8%.

Εντύπωση προκαλεί και η άποψη των ερωτηθέντων αναφορικά με την συγκυβέρνηση "ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ" την οποία σε ποσοστό 51,4% θεωρούν "προϊόν συναλλαγής μεταξύ του κ Τσίπρα και του κ Καμμένου"

Στα ερωτήματα της έρευνας περιλαμβάνονταν και αυτό που αφορούσε στη μνημονιακή περίοδο, ο κύκλος της οποίας μόλις ολοκληρώθηκε. Στην ερώτηση, "μεταξύ του κ. Παπανδρέου, του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος κατά την άποψή σας υπήρξε καλύτερος Πρωθυπουργός", το 32,8% των ερωτηθέντων απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς, το 22,2% ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ μόνο το 5.2% επέλεξε τον Γιώργο Παπανδρέου, αποδεικνύοντας πως σύμφωνα με τους ψηφοφόρους ήταν απόλυτα λανθασμένη η επιλογή του και μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο.