Skip to main content

Ιντζόγλου: Ο Άρης μπορεί να κατακτήσει του χρόνου άνετα κύπελλο

«Η ομάδα έχει μπει πλέον σε άλλο επίπεδο, έχει άλλους στόχους και οι δρόμοι μας χώρισαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην μέσος των «κιτρινόμαυρων».

Για τα όσα κρατά από τον Άρη, το νέο επίπεδο του συλλόγου και για τον Θόδωρο Καρυπίδη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Λευτέρης Ιντζόγλου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην πλέον μέσος των «κιτρινόμαυρων»:

Για το κεφάλαιο Άρης που έκλεισε: «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μία χαρούμενος που βρέθηκα στον Άρη και βοήθησα να επιστρέψει η ομάδα στη φυσική της θέση, από την άλλη όποιος ποδοσφαιριστής φεύγει από τον Άρη στενοχωριέται. Όλοι οι παίκτες θέλουν να ανήκουν στον Άρη, όμως υπάρχουν συνθήκες και παράμετροι που αλλάζουν. Η ομάδα έχει μπει πλέον σε άλλο επίπεδο, έχει άλλους στόχους και οι δρόμοι μας χώρισαν».

Για στιγμές από τον Άρη που θα κρατήσει: «Όλη η χρονιά της Β’ εθνικής που πετύχαμε το στόχο. Συγκεκριμένες στιγμές νομίζω το διπλό στα Τρίκαλα και το διπλό στη Δράμα. Ήταν από τις βάσεις για να επιστρέψουμε. Δείξαμε ότι δεν αστειευόμασταν και πως ο στόχος μας ήταν να επιστρέψουμε».

Για το αν θα είναι ο Απόλλων Σμύρνης ο επόμενος σταθμός του: «Θα δούμε, όχι ακόμα. Θα υπάρξουν συζητήσεις, θα μάθω όταν επιστρέψω από τις διακοπές μου».

Για το μυστικό της σεζόν που ανέβηκε η ομάδα: «Νομίζω έγινε σωστή επιλογή παικτών εκείνη τη χρονιά. Ήρθαν στην ομάδα έμπειροι παίκτες και υπήρξε καλή χημεία. Το κλίμα που είχαμε και εκτός γηπέδων, με παίκτες, προπονητή, τεχνικό διευθυντή ήταν άριστο. Όλα αυτά δώσανε αυτό το αποτέλεσμα».

Για τη φετινή σεζόν: «Η προετοιμασία ήταν διαφορετική. Με έναν ξένο προπονητή, με ξένους παίκτες. Νομίζω πως «δέσαμε» γρήγορα, στην προετοιμασία η ομάδα ήταν πολύ καλή, όπως και στους πρώτους αγώνες. Μετά έγινε μια «κοιλιά» και αποχώρησε ο κ. Ερέρα. Μετά με τον κ. Παντελίδη τα πράγματα ήταν πιο ρεαλιστικά, με συνθήκες της ελληνικής πραγματικότητας. Θα ήθελα περισσότερο χρόνο συμμετοχής, πιστεύω άξιζα περισσότερες ευκαιρίες αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έτσι πέρασε η χρονιά. Φυσικά επετεύχθη ο στόχος που είχαμε από την αρχή. Δεν γίνεται μια ομάδα όλη τη σεζόν να παίζει το ίδιο καλά, αλλά πιστεύω στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν παίξαμε καλά».

Για τον Σάββα Παντελίδη: «Είχαμε συνεργαστεί και στον Ηρακλή. Ήξερα τον τρόπο δουλειάς του. Η δουλειά του δεν θα φαινόταν άμεσα, αλλά μετά από κάποιο καιρό, όπως και έγινε. Οι απαντήσεις δόθηκαν στους αγώνες».

Για το γεγονός ότι ακούστηκε το δικό του όνομα και άλλων ότι βρίσκονται προς αποχώρηση: «Ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους μας. Θέλαμε να συνεχίσουμε στην ομάδα, μας είχε ανακοινωθεί να ψάξουμε ομάδα, ωστόσο από συγκυρίες δεν είχε βρεθεί η κατάλληλη ομάδα για εμάς και σε συνδυασμό με κάτι τραυματισμούς και κίτρινες κάρτες, μείναμε στην ομάδα και μάλιστα βασικοί στο ματς με τη Λαμία. Οτιδήποτε κι αν γινόταν έπρεπε να τα καταφέρουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή. Ήμασταν σίγουροι για το τι μπορούσαμε να δώσουμε στην ομάδα. Δεν νομίζω κανείς να έλεγε πως δεν θα βοηθήσει την ομάδα.

Όταν η ομάδα ζητάει τη βοήθειά σου δεν κοιτάς το προσωπικό συμφέρον αλλά το συμφέρον της ομάδας».

Για το αν βοηθάει η γεμάτη κερκίδα τους παίκτες: «Εννοείται. Με το που μπει σε αυτό το γήπεδο και δει αυτόν τον κόσμο, παίρνει δύναμη. Ο κόσμος είναι φανταστικός, μαγικός. Είναι πραγματικά ο 12ος παίκτης».

Για φίλους που έκανε στον Άρη: «Τον Βαλεριάνο, τον Μπάσα, τον Δεληζήση, τον Διαμαντόπουλο. Με τον τελευταίο γίναμε κολλητοί, είχαμε και το ίδιο δωμάτιο. Με τον Μουμίν επίσης που ήμασταν δίδυμο στο γήπεδο.

Μεγαλύτερος πλακατζής από τον Σιώπη στα αποδυτήρια δεν υπάρχει. Εγώ είμαι λίγο κλειστός άνθρωπος αλλά προσαρμόζομαι στην παρέα».

Για το αν φεύγει ως φίλος: «Εννοείται. Μόνο φίλους έκανα στον Άρη. Πήρα πολλή αγάπη. Κι εγώ έδωσα το 100% και παραπάνω».

Για τον Καρυπίδη: «Πριν έρθω στην ομάδα δεν τον γνώριζα, παρά μόνο σαν όνομα. Υπήρξε πολλή αμφισβήτηση στην αρχή, αλλά στο μέλλον με τις πράξεις του, τις αλλαγές στο Ρύσιο, στο Χαριλάου, τις μετεγγραφές και το όραμα που έχει για την ομάδα, δένει απόλυτα με την ομάδα και τον κόσμο».

Για τον Άρη της νέας σεζόν: «Πιστεύω το καλό για τον Άρη είναι ότι θα κρατήσει τον κορμό της ομάδας και θα προστεθούν δύο τρεις ποιοτικοί παίκτες για να γίνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη και να διεκδικήσει μετά έναν τίτλο. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλης διάρκειας, αλλά το κύπελλο πιστεύω μπορεί να το κατακτήσει άνετα».