Skip to main content

Ιωάννα Παγιατάκη: Το #meToo μέσα στο «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

Η Ιωάννα Παγιατάκη, με αφορμή παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του εαυτού της και σχολιάζει την επικαιρότητα.

Είναι κάποια έργα που μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Ένα από αυτά είναι και «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», που αν και γράφτηκε τον περασμένο αιώνα μοιάζει να μιλά για όλα όσα  μας σοκάρουν το τελευταίο χρονικό διάστημα: για τη βία με θύματα γυναίκες, τις γυναικοκτονίες, τις έμφυλες διακρίσεις αλλά και τον εγκλεισμό.

Με αφορμή το αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο οποίο πρωταγωνιστεί -υποδυόμενη την Πόνθια- η ηθοποιός του ΚΘΒΕ Ιωάννα Παγιατάκη, μιλάει για το κίνημα #metoo, για τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και τις έμφυλες διακρίσεις, οι αιτίες των οποίων μοιάζουν να μην έχουν μεταβληθεί από την εποχή του Λόρκα και παρουσιάζονται εύστοχα στο «Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

Ακόμα, η Ιωάννα Παγιατάκη μιλάει για το δικό της ταξίδι ζωής και το παιχνίδι της μοίρας που την οδήγησε από την Κέρκυρα στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στη σκηνή του ΚΘΒΕ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ιωάννα Παγιατάκη στη Vwoman.gr