Skip to main content

Ιωάννινα: 793,7 κιλά ινδικής κάνναβης εντόπισαν οι αρχές σε φορτηγό

Ο 58χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του φορτηγού καθώς και μια γυναίκα 40 ετών που ήταν μαζί του, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές.

Μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης, συνολικά 793,7 κιλά, εντόπισαν σε φορτηγό και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί στις 6 τα ξημερώματα στη νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών, σταμάτησαν για έλεγχο ένα κλειστό φορτηγό το οποίο κινούνταν από τα ελληνοαλβανικά σύνορα με κατεύθυνση την Ηγουμενίτσα. Σε έρευνα που έκαναν στο όχημα, εντόπισαν πολύ γρήγορα τα ναρκωτικά, τα οποία ήταν σε 759 συσκευασίες, κρυμμένες σε διάφορα σημεία του σασί του φορτηγού και ειδικά κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού.

Ο 58χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του φορτηγού καθώς και μια γυναίκα 40 ετών που ήταν μαζί του, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δίωξη για κακούργημα για τα αδικήματα της μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών και τη διακίνησή τους στη χώρα μας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τη μεταφορά των ναρκωτικών από τα σύνορα στην Αθήνα, θα λάμβαναν ως αμοιβή 5.000 ευρώ. Το φορτηγό και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.