Skip to main content

Ιωάννινα: Εντοπίστηκε η σορός του 32χρονου πιλότου στο Μιτσικέλι

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στην περιοχή προσέγγισαν λίγο πριν τις 10.00 το σημείο και εντόπισαν τη σορό του 32χρονου πιλότου.

Εντοπίστηκε πριν από λίγο σε μια χαράδρα στην κορυφή του Μιτσικελίου η σορός του 32χρονου χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε την περασμένη Κυριακή, πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, δυνάμεις της ΕΜΑΚ που επιχειρούν στην περιοχή προσέγγισαν λίγο πριν τις 10.00 το σημείο και εντόπισαν τον άτυχο 32χρονο, σε πολύ μικρή απόσταση από εκεί που συνετρίβη το αεροπλάνο.

Στην επιχείρηση αναμένεται να συνδράμει ελικόπτερο του ελληνικού στρατού ώστε να γίνει η ανάσυρση της σορού.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουν οι αρχές, μεταδίδει το τοπικό μέσο, φαίνεται ότι ο νεαρός πιλότος «εγκλωβίστηκε» στην ομίχλη που κάλυπτε την περιοχή την ώρα της πτήσης με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να προσκρούσει στις πλαγιές του Μιτσικελίου.



Από χθες, όταν και εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού.

Υπενθυμίζεται πως ένα Canadair, που συμμετείχε στην έρευνα, εντόπισε ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αγνοούμενο αεροπλάνο. Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο super puma και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Το αεροπλάνο της ιδιωτικής σχολής πιλότων με ένα 32χρονο Ιρακινό χειριστή, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Το τελευταίο στίγμα του ήταν στις 12:28, περίπου 7 μίλια Β.Α του αεροδρομίου Ιωαννίνων στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου. Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. Επί 3 ημέρες, ΕΜΑΚ, Πυροσβεστική, Αστυνομία και εθελοντές από την περιοχή, μέσα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με χαμηλή νέφωση και βροχή, πραγματοποιούσαν έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή/Φωτογραφίες: epiruspost.gr