Skip to main content

Ιωάννινα: Μετέφεραν σχεδόν 45 κιλά κάνναβη με το ΙΧ τους (φωτο)

Στο ΄όχημα που οδηγούσε ένας εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 44,8 κιλών.

Στη σύλληψη δύο ατόμων για μεταφορά μεγάλης ποσότητας κάνναβης ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών χθες το πρωί στα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για Έλληνες υπηκόους, που κατηγορούνται για εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.

Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν δύο ΙΧ που οδηγούσαν οι κατηγορούμενοι και κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν ποσότητα ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας από αυτούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 44,8 κιλών, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, ο συνεργός του, οδηγώντας το δεύτερο αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός.

Εκτός από την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και τα αυτοκίνητα, κατασχέθηκαν ακόμη    μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 500 γραμμαρίων, τέσσερις συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 7,9 γραμμαρίων, 1.040 ευρώ, τέσσερα κινητά και ένας σουγιάς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.