Skip to main content

Ιωάννινα; Μπλόκο της ΕΛΑΣ σε φορτίο με 69 κιλά χασίς

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους.

Κάτι λιγότερο από 70 κιλά χασίς μετέφεραν με αυτοκίνητο δύο 25χρονοι αλλοδαποί, που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Δροσοπηγής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, με τη συνδρομή της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή χασίς μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και την εν συνεχεία διακίνησή του σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι αστυνομικοί εντόπισαν κι ακινητοποίησαν για έλεγχο το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες.

Σε έρευνα στο όχημα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στο πορτ παγκάζ και στα πίσω καθίσματα 50 δέματα με ακατέργαστο χασίς συνολικού βάρους 68 κιλών και 800 γραμμαρίων, που κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητο, 90 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.