Skip to main content

Ιωάννινα: Σύλληψη γυναίκας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη

Η δράστης παρίστανε την εισπράκτορα και έκλεβε χρηματικά ποσά από ανυποψίαστα θύματα - Είχε κλέψει 14.000 και χρυσά κοσμήματα από ηλικιωμένη

Σε μια ακόμη σύλληψη αλλοδαπής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και απόπειρες απάτης κατ’ εξακολούθηση προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στα Ιωάννινα.

Οι αστυνομικοί, στα πλαίσια της διερεύνησης καταγγελιών πολιτών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, σχετικά με απόπειρες τηλεφωνικής απάτης που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, και σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να εντοπίσουν την αλλοδαπή, η οποία νωρίτερα είχε παραλάβει από ηλικιωμένη σακούλα με το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ και χρυσά κοσμήματα.

Από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι η συλληφθείσα λειτουργούσε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα χώρα του εξωτερικού, η οποία δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, είχε αλλοδαπός ο οποίος πραγματοποιούσε από τη χώρα του αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες στη χώρα μας παριστάνοντας το γιατρό και απαιτούσε την άμεση καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών για την κάλυψη εξόδων εγχείρησης στενών συγγενικών τους προσώπων, λόγω δήθεν ατυχήματος που είχαν.

Δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, άντρας και γυναίκα, κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων παρίσταναν κατά περίπτωση τους συγγενείς των υποψήφιων θυμάτων και εκλιπαρούσαν για την καταβολή των χρημάτων. Άλλα μέλη της οργάνωσης, όπως η συλληφθείσα, βρισκόμενα στη χώρα μας είχαν το ρόλο του «εισπράκτορα», παραλαμβάνοντας τα χρήματα από τους παθόντες.

Από τη διερεύνηση των καταγγελιών προέκυψε ότι χθες τα μέλη τη οργάνωσης είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν πολίτες σε τουλάχιστον 7 περιπτώσεις, με το συνολικό προσδοκώμενο όφελος να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Ακόμη, προέκυψε ότι κατά τον τελευταίο μήνα, αστυνομικές υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές της χώρας είχαν ταυτοποιήσει τα στοιχεία της συλληφθείσας, αλλά και άλλων μελών – «εισπρακτόρων», τα οποία με την ίδια μέθοδο είχαν καταφέρει να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των -19.900- ευρώ, ως ακολούθως:

• 9.000 ευρώ από ηλικιωμένη στα Τρίκαλα, τα οποία εισέπραξε η συλληφθείσα.

• 8.400 ευρώ από τρεις ηλικιωμένες στην περιοχή των Φερών Αλεξανδρούπολης, τα οποία εισέπραξε άλλη αλλοδαπή, μέλος της οργάνωσης.

• 2.500 ευρώ από ηλικιωμένη στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, τα οποία εισέπραξε άλλη αλλοδαπή, μέλος της οργάνωσης.

Στην κατοχή της κατηγορούμενης βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη παθούσα η σακούλα με το χρηματικό ποσό των 13.850 ευρώ και τα χρυσά κοσμήματα.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση της εμπλοκής της και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται.