Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ: 13 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ 11 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχει καταγραφεί η κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια σε διάφορες περιοχές της χώρας - «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια»

Συνολικά 13 περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί στη χώρα μας έως σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τα 11 κρούσματα εντοπίζονται σε δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ένα σε δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ένα είναι υπό διερεύνηση.

Επιπλέον, έχει καταγραφεί η κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κατά το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, τονίζει ο Οργανισμός, «συστήνουμε να λαμβάνετε ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια με συνέπεια, σε όλη την επικράτεια. Ιδιαίτερη προσοχή στη λήψη μέτρων χρειάζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, που κινδυνεύουν περισσότερο να προβληθούν πιο σοβαρά από τη λοίμωξη».

Περισσότερες πληροφορίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/disease/ios-toy-dytikoy-neiloy/). Για την εξέλιξη της εποχικής έξαρσης της νόσου και τις περιοχές όπου έχουν εμφανισθεί κρούσματα, μπορείτε να ενημερώνεστε από την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ (κάθε Τρίτη).

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ