Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ: ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» 15 ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στην Κεντρική Μακεδονία 15 είναι οι δήμοι στους οποίους έχουν καταγραφεί κρούσματα, σύμφωνα με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου.

Σε τουλάχιστον 39 δήμους έχει καταγραφεί φέτος η εμφάνιση μολυσμένων από τον ιό του Δυτικού Νείλου κουνουπιών, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην Κεντρική Μακεδονία 15 είναι οι επηρεαζόμενοι δήμοι στους οποίους έχουν καταγραφεί κρούσματα, σύμφωνα με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, η «Ομάδα Εργασίας για τον καθορισμό των επηρεαζόμενων περιοχών από τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές» μετά από τη σύσκεψη κατέγραψε τους δήμους με τα περισσότερα κρούσματα.

Για την καταγραφή η Ομάδα Εργασίας έλαβε υπόψιν τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά των εκτιμώμενων περιοχών.

Αναλυτικά πρόκειται για τους εξής δήμους:

Στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης:
τον Δήμο Χαλκηδόνος
τον Δήμο Ωραιοκάστρου
τον Δήμο Κορδελιό - Ευόσμου
τον Δήμο Βόλβης
τον Δήμο Θεσσαλονίκης
τον Δήμο Δέλτα
τον Δήμο Θερμαϊκού
τον Δήμο Παύλου Μελά

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας:
τον Δήμο Αλεξανδρείας
τον Δήμο Βέροιας
τον Δήμο Νάουσας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας:
τον Δήμο Πέλλας
τον Δήμο Έδεσσας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς:
τον Δήμο Παιονίας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής:
τον Δήμο Κασσάνδρας

Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από το τέλος του περασμένου Μαΐου, που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, έχουν επιβεβαιωθεί 77 κρούσματα με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 5 ήταν θανατηφόρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ