Skip to main content

Υπ. Ανάπτυξης: Τηλεδιάσκεψη με επιμελητήρια για την επανεκκίνηση

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν μεταξύ άλλων τα ζητήματα των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης, της μείωσης του ΦΠΑ σε επιπλέον κατηγορίες προϊόντων

Η επανεκκίνηση της οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμμετείχε ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Πάνος Σταμπουλίδης και η κα. Καλλιόπη Μπουρτζάλα, συνεργάτιδα του Υφυπουργού Ν. Παπαθανάση.

Από την πλευρά της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ συμμετείχε ο Πρόεδρος κ. Κ. Μίχαλος, ο Ά Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Ιωάννης Μασούτης και τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε.

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν μεταξύ άλλων τα ζητήματα των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης, της μείωσης του ΦΠΑ σε επιπλέον κατηγορίες προϊόντων ή και υπηρεσιών και το θέμα της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων.

Ακόμη, επισημάνθηκε ότι κατά τη διάρκεια του lock down δεν παρατηρήθηκαν κερδοσκοπικά φαινόμενα στην αγορά, στην οποία υπήρχε επάρκεια προϊόντων.

Τέλος, τονίστηκε πως εξαιτίας της πίεσης των Επιμελητηρίων επιταχύνθηκε η λειτουργία της εστίασης, ενώ δρομολογείται η γρηγορότερη έναρξη δραστηριοποίησης και άλλων επαγγελματικών κλάδων.