Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
x

ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ»: ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

Ο Πάνος Καμμένος κατέθεσε μήνυση κατά τριών δημοσιογράφων της εφημερίδας ζητώντας τη σύλληψή τους με τους ίδιους να πηγαίνουν μόνοι στη ΓΑΔΑ

Λέγοντας ουσιαστικά ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, απαντούν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης στην αντιπολίτευση και στην ΕΣΗΕΑ για τη σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». 

Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζουν: «Η κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων. 

Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες. 

Στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση». 

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κατέθεσε μήνυση κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για δημοσίευμα και ζήτησε τη σύλληψή τους. Αστυνομικοί τους αναζήτησαν στα γραφεία της εφημερίδας, αλλά οι διωκώμενοι δημοσιογράφοι δεν βρίσκονταν εκεί και στις 5 το απόγευμα πήγαν μόνοι τους στη ΓΑΔΑ. Από εκεί τους παρέπεμψαν στο ΑΤ Εξαρχείων όπου και συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ