Skip to main content

Υπ. Εργασίας για efood: Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τον εαυτό του;

Tο υπουργείο Εργασίας αναφέρει για την υπόθεση του e-food ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει τον ίδιο του τον εαυτό

Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή το θέμα με τους εργαζόμενους του e-food.

Διαβάστε ακόμη: H efood βάζει μπλοκάκια στους ντελιβεράδες - Σφοδρές αντιδράσεις

Το υπουργείο σημειώνει ότι είναι εσφαλμένη και ατυχής η επικοινωνία της πλατφόρμας με τους υπαλλήλους της, αλλά τονίζει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στην κυβέρνηση για τον εργασιακό νόμο.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς «είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους συμβάσεις υπάρχουν σχεδόν σε όλη τη Ευρώπη και ακόμα περισσότερο ότι επιτρέπονταν και υπογράφονταν όταν κυβέρνηση ήταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η εσφαλμένη και ατυχής επικοινωνία συνεργατικής πλατφόρμας με υπαλλήλους της, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για την αλλαγή του τρόπου απασχόλησής τους, χρησιμοποιείται από κόμματα της αντιπολίτευσης για να διαστρεβλωθεί ακόμα μια φορά το περιεχόμενο του πρόσφατου εργασιακού νόμου 4808/2021.

Ισχυρίζονται ότι δήθεν ο νόμος αυτός είναι που επέτρεψε τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών στο συγκεκριμένο χώρο, όταν είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους συμβάσεις υπάρχουν σχεδόν σε όλη τη Ευρώπη και ακόμα περισσότερο ότι επιτρέπονταν και υπογράφονταν όταν κυβέρνηση ήταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι καταγγέλλει λοιπόν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Τον εαυτό του; Τις πρακτικές του; Τους νόμους του; Η πολιτική υποκρισία έχει και όρια!

Αντίθετα, ο πρόσφατος εργασιακός νόμος ενισχύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις συνεργατικές πλατφόρμες, καθώς εισάγει τον συνδικαλισμό για τους freelancers, αλλά και επιβάλει συγκεκριμένες υποχρεώσεις για την κάλυψη του εξοπλισμού τους. Το δε ελληνικό δίκαιο στον συγκεκριμένο τομέα είναι εναρμονισμένο με τις πρακτικές που ακολουθούνται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Η κατάχρηση διατάξεων του εργατικού δικαίου είναι προφανώς καταδικαστέα. Και οι αρμόδιες αρχές επιβάλλουν τις αντίστοιχες κυρώσεις όπου χρειάζεται. Η εκμετάλλευση όμως μιας αρνητικής πρακτικής προκειμένου να διαστρεβλωθεί ξεδιάντροπα το περιεχόμενο ενός νόμου που ενισχύει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, σε σχέση με την προϋπάρχουσα κατάσταση, είναι μια ακόμα απόδειξη μιας χολερικής αντιπολίτευσης, που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια».