Skip to main content

Υπ. Εργασίας: Στη φαντασία του ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή χρόνων για το ασφαλιστικό

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας «μόνο στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση αλλάζει σχεδιασμό σχετικά με την κατάθεση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης»

«Μόνο στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση αλλάζει το σχεδιασμό της σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται, «η ηλεκτρονική διαβούλευση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τη διαβούλευση με τους φορείς, η οποία προχωρεί παράλληλα. Αμέσως μετά, θα προχωρήσει η επεξεργασία των σχετικών παρατηρήσεων και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή, πριν από το κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο. Πρόθεση δε του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι, σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο να συζητηθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής αμέσως μετά την επαναλειτουργία της».

«Διερωτόμαστε πού είναι η αλλαγή πλεύσης που είδε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πότε είχε πει η κυβέρνηση ότι θα ολοκληρωθεί η συζήτησή του, πριν από τον Αύγουστο; Κυρίως, όμως, είναι άραγε σοβαρό για μια αξιωματική αντιπολίτευση να βγάζει πολιτικά συμπεράσματα για το αν ένα νομοσχέδιο θα συζητηθεί 20 ημέρες πριν ή μετά; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς σε απόγνωση και καταφεύγει κάθε μέρα σε μια κωμικοτραγική αντιπολίτευση. Δεν φτάνει που αντιστρατεύεται ένα νομοσχέδιο το οποίο αυξάνει τις επικουρικές συντάξεις των νέων, βλέπει παράλληλα και φαντάσματα σαν αυτό με τη δήθεν χρονική μετάθεση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.