Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
x

ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το κεντρικό μήνυμα θα βρίσκεται στον αέρα για τομ Νοέμβριο σε ιστοσελίδες της Κεντρικής και Αν. Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στο υπουργείο.

Καμπάνια ευαισθητοποίησης ξεκίνησε το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα υποστήριξης στις γυναίκες και τα κορίτσια θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας λόγω της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Με κεντρικό εικαστικό το σύμβολο του γυναικείου φύλου να καταλήγει να είναι ο σταυρός που σηκώνουν οι γυναίκες-θύματα βίας παρουσιάζει με άμεσο και ευθύ τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα της Βίας που βιώνουν χιλιάδες γυναίκες καθημερινά.

Η καμπάνια παρακινεί όλες τις γυναίκες να μην αφήνουν το χρόνο να περνάει και να απευθυνθούν για βοήθεια στους αρμόδιους φορείς υποστήριξης.

Το κεντρικό μήνυμα «Καιρός να σταματήσει ο κύκλος της βίας» θα βρίσκεται στον αέρα για το μήνα Νοέμβριο σε ιστοσελίδες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.mathra.gr), αλλά και στο page του Τομέα στο Facebook.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας έγινε βιντεοπροβολή στην πρόσοψη του Διοικητηρίου όπου στεγάζεται ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης με ένα συμβολικό βίντεο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ