Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Τι επισημαίνει η ελληνική πλευρά για την είσοδο των μελών του Ρουβίκωνα που προκάλεσε την μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομιας.

Στην καταδίκη της εισόδου μελών του Ρουβίκωνα στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης προχώρησε με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του γενικού προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωσή του. «Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη», προσθέτει.

«Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων, ενώ προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και την παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ