Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΑSO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο σχέδιο προβλέπεται η επιστημονική, τεχνική και επιχειρησιακή υποστήριξη του EASO στην Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) για την Ελλάδα για το 2021 υπέγραψαν διαδικτυακά ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, και η εκτελεστική διευθύντρια του Οργανισμού, Νίνα Γκρέγκορι.

Σε αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επιστημονική, τεχνική και επιχειρησιακή υποστήριξη του EASO στην Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Δεκεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, οι τεχνικές και επιστημονικές ομάδες του Οργανισμού θα υποστηρίζουν:

-Το Σύστημα Ασύλου

-Τη Μονάδα Δουβλίνου

-Την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης

-Την Αρχή Προσφυγών και

-η Διεύθυνση Προστασίας Αιτούντων Άσυλο.

Ο κ. Κουμουτσάκος, αφού ευχαρίστησε την κ. Γκρέγκορι για τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, επισήμανε ότι «η ενίσχυση της παρουσίας του EASO στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερης σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος στη χώρα μας. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας, και του συντονισμού δράσεων, που σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης, που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ελλάδα, ως χώρα πρώτης γραμμής, αλλά συνολικά η Ευρώπη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ