Skip to main content

Υπ. Μετανάστευσης: Κλειστές οι δομές στη Μαλακάσα και στις Σέρρες

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, το υπουργείο επισημαίνει πως για όσους μεταφέρθηκαν στις δύο δομές θα αξιολογηθούν ατομικά για άσυλο.

Κλειστές θα παραμείνουν οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα Ωρωπού και στη Σιντική Σερρών, επισημαίνει σε απάντησή του σε σχετικά δημοσιεύματα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Όσοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα τον Μάρτιο του 2020, μεταφέρθηκαν σε δυο νέες δομές φιλοξενίας, που δημιουργήθηκαν ταχύτατα για αυτό τον σκοπό στην Μαλακάσα Ωρωπού και στη Σιντική Σερρών» αναφέρει το υπουργείο και προσθέτει:

«Μετά το πέρας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή της διαδικασίας ασύλου, θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση των υποθέσεων ατομικά, όπως επιβάλλεται από την νομοθεσία και θα προχωρήσουν άμεσα διαδικασίες απέλασης όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Παράλληλα σημειώνεται πως και οι δύο δομές θα παραμείνουν κλειστές, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ειδικά, για την δομή της Σιντικής πρόθεση είναι να παραχωρηθεί στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την λειτουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου (ΠΡΟΚΕΚΑ), αναφέρει το υπουργείο.

«Για την εύρυθμη λειτουργία των δομών, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προκήρυξε χθες την πρόσληψη Διοικητή και είκοσι (20) θέσεις συμβασιούχων τρίμηνης διάρκειας ανά δομή (περισσότερες πληροφορίες στο www.firstreception.gov.gr). Για τις θέσεις των συμβασιούχων προτάσσονται οι μόνιμοι κάτοικοι των εν λόγω δήμων» καταλήγει η ανακοίνωση.