Τετάρτη 22 Μαΐου 2019
x

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΜΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 09:00

Η απόφαση δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα, τονίζει το υπουργείο.

Απάντηση σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων που αναφέρονται σε «δήθεν οριστική» απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου για έναρξη των μαθημάτων στις 9 το πρωί από τη νέα σχολική περίοδο δίνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Όπως επισημαίνει, η ερώτηση δημοσιογράφου κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ήταν εάν θα ισχύσει το κουδούνι στις 9:00 στα σχολεία από Σεπτέμβριο. «Η απάντηση του υπουργού στη ερώτηση ήταν σαφής: "Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής".

Συνεπώς, κατά το υπουργείο, σε καμία οριστική απόφαση δεν αναφέρθηκε στην απάντησή του ο υπουργός, «όπως ψευδώς γράφτηκε. Συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ έσπευσαν όχι μόνο να πάρουν θέση, αλλά και να ασκήσουν κριτική για μια δήλωση που ποτέ δεν έγινε».

Το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη σκέψη που εξαγγέλθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς «δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί εάν δεν προηγηθεί, όπως έχει πολλές φορές δηλώσει ο κ. Γαβρόγλου, η επιστημονική τεκμηρίωση από την επιτροπή που μελετά το θέμα και, φυσικά, η διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εκπροσώπους της».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ