Skip to main content

Υπ. Παιδείας σε Ηλιόπουλο: Ανενημέρωτος αν έχει ενταχθεί η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ υπουργείου Παιδείας και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμήγ δηλώσεις του τελευταίου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

«Πλήρως ανενημέρωτο», χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσο Ηλιόπουλο, αναφορικά με τη δήλωση του πως «πρέπει επιτέλους να μπει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία».

Υπενθυμίζεται πως ο Ν. Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, δήλωσε πως η σεξουαλική αγωγή πρέπει να μπει στο σχολείο ως ασπίδα για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Πρόσθεσε ακόμη πως η Ν. Κεραμέως κάνει «χάρες στους πιο αντιδραστικούς σκοταδιστικούς κύκλους, αφαιρώντας την κοινωνιολογία».

«Να μην αποτελούμε μια χώρα που βγάζει την κοινωνιολογία από τα σχολεία,επειδή η κυρία Κεραμέως θέλει να κάνει χάρες στους πιο αντιδραστικούς σκοταδιστικούς κύκλους που υπάρχουν στη χώρα. Αυτή η γνώση θα είναι μια άμυνα προστασίας για τα παιδιά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το Γραφείο τύπου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρει πως «η σεξουαλική αγωγή αποτελεί ήδη μέρος του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που έχουν ενταχθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, ήδη από το σχολικό έτος 2021-202».

Παράλληλα, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι σφυρίζει αδιάφορα για όλα αυτά. «Τι είχε κάνει ως Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πρόληψη από τη σεξουαλική βία στα σχολεία;», αναφέρει και παραθέτει πίνακα με τις προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Αναλυτικά η απάντηση του ΥΠΑΙΘ:

«Πρέπει επιτέλους να μπει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία» είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πλήρως ανενημέρωτος για το γεγονός ότι η σεξουαλική αγωγή αποτελεί ήδη μέρος του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που έχουν ενταχθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, ήδη από το σχολικό έτος 2021-2022 (και ήδη πιλοτικά από το έτος 2020-2021).

Τον πληροφορούμε, λοιπόν, ότι στο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Ζω καλύτερα - Ευ Ζην» περιλαμβάνονται προγράμματα σε τομείς όπως «Γνωρίζω το σώμα μου - Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» και «Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία - Πρόληψη», με θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αυτομέριμνα και ψυχική υγεία, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την ασφάλεια στην πλοήγηση και στη χρήση διαδικτύου, την ευαισθητοποίηση σε θέματα αναπηρίας και ευαλωτότητας.

Επιπλέον, μόνο κατά το προηγούμενο σχολικό έτος (2021-2022), επιμορφώθηκαν πάνω από 125.000 εκπαιδευτικοί σε προγράμματα που αφορούσαν, ανάμεσα σε άλλα, και τις σύγχρονες μεθοδολογικές προσεγγίσεις όπως τα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων». Παράλληλα, έχει θεσπιστεί ο σύμβουλος σχολικής ζωής – εκπαιδευτικός που καθοδηγεί και υποστηρίζει ομάδες μαθητών, διατέθηκαν οι περισσότεροι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από όλα τα προηγούμενα χρόνια για τη στήριξη της σχολικής κοινότητας, έχει συστηματοποιηθεί η συνεργασία με δομές όπως τα ΚΕΔΑΣΥ.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που τόσο αδιάφορα σφυρίζει για όλα αυτά, τι είχε κάνει ως Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πρόληψη από τη σεξουαλική βία στα σχολεία; Οι αριθμοί είναι -και πάλι- αμείλικτοι.