Skip to main content

Υπ. Παιδείας: Βολές κατά Κεραμέως και Ευσταθόπουλου

Η ακραία κομματική αντιπολίτευση για θέματα ακαδημαϊκά είναι μία κατάντια που ακυρώνει τον ψύχραιμο διάλογο, λέει το υπουργείο.

Για «ακραία κομματική αντιπολίτευση» και «κατάντια» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργέιο Παιδείας απαντώντας στους ισχυρισμούς της κ. Κεραμέως πως ο Κώστας Γαβρόγλου ξεκαθάρισε ότι αν δεν προχωρήσει το σχέδιο συγχώνευσής του με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τότε και ο ίδιος δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ίδρυση Νομικής και Γεωπονικής Σχολής.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο υποψήφιος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευσταθόπουλος, «ακολουθώντας τα κελεύσματα της κ. Κεραμέως καλεί το Πανεπιστήμιο Πάτρας να μην υποκύψει στους «εκβιασμούς» του Υπουργού Παιδείας» και προσθέτει: «χαιρετίζει την αγωνιστικότητα του κ. υποψηφίου αν και ο ίδιος την υπονομεύει με την χρήση απρεπών φράσεων».

Εν συνεχεία το Υπουργείο, εκφράζει τον εντυπωσιασμό του «με την κ. Κεραμέως που τόσο εύκολα πείθεται με ό,τι της σερβίρουν» και καταλήγει πως «η ακραία κομματική αντιπολίτευση για θέματα ακαδημαϊκά είναι μία κατάντια που ακυρώνει τον ψύχραιμο διάλογο».