Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
x

ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΝΔΩΝΗ: ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το υπουργείο κάνει λόγο για εργαλειοποίηση του τομέα του Πολιτισμού από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που οδήγησε στην αποχώρηση.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί για την αποχώρηση της υπουργού Λίνα Μενδώνη από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας όπου σηκώθηκε πανό για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης «η κα. Μενδώνη παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επέλεξε να αποχωρήσει ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. Μάλλον, μετά και τις τελευταίες νοσηρές εξελίξεις, δεν θα ένιωθε και πολύ άνετα μεταξύ των εκατοντάδων θεατών».

Σε απάντηση του το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει πως «η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ