Skip to main content

Υπ. Προστασίας Πολίτη: Επενδύει στην καταστροφή και τον φόβο η ΝΔ

«Παρόλο που κάθε φορά η Νέα Δημοκρατία διαψεύδεται, συνεχίζει αμετανόητη» υποστηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Προφανώς στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρουν ούτε να διαβάζουν εκθέσεις. Η Ν.Δ. προσπαθεί, όταν δεν υπάρχουν γεγονότα, να τα δημιουργήσει. Κι όταν διαβάζει εκθέσεις, διαστρεβλώνει τα συμπεράσματα, κρατάει ό,τι νομίζει ότι τη συμφέρει, όπως ακριβώς έκανε και με την έκθεση της Κομισιόν, επιμένοντας να επενδύει στην καταστροφή και τον φόβο» απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις επικρίσεις του αρμόδιου τομεάρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ότι η Ελλάδα είναι τελευταία σε ασφάλεια και τάξη στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η αντίδρασή του «δείχνει πως δεν κατάλαβαν στη Ν.Δ. ότι η έκθεση "World Justice Project Rule of Law Index 2019", που έγινε από μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, δεν αναφέρεται στην ασφάλεια, αλλά στη λειτουργία του κράτους δικαίου. Στην έκθεση εξετάζονται οχτώ διαφορετικοί παράγοντες, μεταξύ αυτών και η ασφάλεια.

Η έρευνα στην Ελλάδα ήταν διαδικτυακή, περιορισμένη σε τρεις πόλεις, σε δείγμα 1.015 πολιτών και σε στοιχεία που συνέλεξαν από δικηγορικά γραφεία, ΜΚΟ κ.ά.

Παρόλο που κάθε φορά η Ν.Δ. διαψεύδεται, συνεχίζει αμετανόητη» υποστηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.