Skip to main content

ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Νέο θλιβερό ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα

Τον Ιούνιο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξανόταν σε ημερήσια βάση κατά 28.000 μεσοσταθμικά, σύμφωνα με τα δεδομένα του Reuters

Στις ΗΠΑ εντοπίστηκαν τουλάχιστον 62.500 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Παρασκευή, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Προχθές Πέμπτη, ο αριθμός των μολύνσεων που καταγράφηκε ήταν 62.304, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τον Ιούνιο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξανόταν σε ημερήσια βάση κατά 28.000 μεσοσταθμικά, πάντα κατά τα δεδομένα του Reuters.

Επτά πολιτείες ανακοίνωσαν αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που αποτελούν ρεκόρ χθες: η Αλάσκα, η Τζόρτζια, η Λουιζιάνα, η Μοντάνα, το Οχάιο, η Γιούτα και το Ουισκόνσιν.

Η Walt Disney ανακοίνωσε ότι δεν ακυρώνει το σχέδιό της να ανοίξει το τεράστιο θεματικό πάρκο της στο Ορλάντο σήμερα Σάββατο, παρότι η Φλόριντα κατέγραψε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων μόλυνσης (11.000+).

Οι Αμερικανοί διχάζονται ολοένα περισσότερο για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ιδίως όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων και των επιχειρήσεων ή τη χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους. Και αυτό παρότι οι ειδικοί τονίζουν πως η χρήση μάσκας αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την διασπορά του ιού.

Πάνω από 133.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19.

Λίγο νωρίτερα χθες Παρασκευή, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) μεταφόρτωσαν στον ιστότοπό τους δεδομένα κατά τα οποία στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 3.106.931 μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (+59.260) και 132.855 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 (+799). Τα δεδομένα των CDC, που ανακοινώνονται απογευματινές ώρες, τείνουν να μην συμπεριλαμβάνουν πλήρη δεδομένα από όλες τις πολιτείες αυθημερόν.