Τετάρτη 22 Μαΐου 2019
x

ΗΠΑ: 8,6 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

To απαιτούμενο ποσό είναι έξι φορές μεγαλύτερο από αυτό που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο σε κάθε ένα από τα δύο προηγούμενα δημοσιονομικά έτη

O Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να ζητήσει πρόσθετα κεφάλαια ύψους 8,6 δισ. δολάρια για το τείχος, που έχει υποσχεθεί να εγείρει στα σύνορα με το Μεξικό. Αυτό προκύπτει από στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2020, που περιήλθαν στην κατοχή του Reuters. Ο προϋπολογισμός θα παρουσιαστεί αύριο, Δευτέρα.

To απαιτούμενο ποσό είναι έξι φορές μεγαλύτερο από αυτό, που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο σε κάθε ένα από τα δύο προηγούμενα δημοσιονομικά έτη για project που αφορούν τείχη και 6% υψηλότερο από εκείνο, που εξασφάλισε φέτος ο Τραμπ κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι Δημοκρατικοί αντιτίθεται στην ανέγερση του τείχους, το οποίο χαρακτηρίζουν ανήθικο και μη αναγκαίο και από τη στιγμή που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων το αίτημα του Τραμπ δύσκολα θα περάσει.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο του Τραμπ κάνει λόγο για ένα τείχος 1.162 χιλιομέτρων, με το συνολικό κόστος του να υπολογίζεται στα 18 δισ. δολάρια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ