Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
x

ΗΠΑ: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν την είσοδο στο έδαφός τους στους εμβολιασμένους κατά της Covid-19 ταξιδιώτες που προέρχονται από την ΕΕ και το ΗΒ.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιβάλουν τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σχεδόν σε όλους τους διεθνείς ταξιδιώτες, που δεν είναι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι φθάνουν αεροπορικώς στη χώρα, καθώς χαλαρώνει σειρά ταξιδιωτικών περιορισμών από τον Νοέμβριο, έκαναν γνωστό σήμερα πηγές καλά ενημερωμένες για το θέμα αυτό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτρέψουν την είσοδο στο έδαφός τους στους εμβολιασμένους κατά της Covid-19 ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες που είχαν απαγορευτεί από την Ουάσινγκτον ήδη από τις αρχές του 2020, αίροντας περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή τον Μάρτιο το 2020, μεταδίδουν το δίκτυο CNN και η ιστοσελίδα Politico.

Τα μέσα ενημέρωσης, που το καθένα επικαλείται ανώνυμες πηγές ενημερωμένες για το θέμα, διευκρινίζουν ότι η ανακοίνωση θα γίνει σήμερα.

Η εφημερίδα Financial Times προσθέτει ότι η άρση των περιορισμών θα εφαρμοστεί από τον Νοέμβριο. Η «ταξιδιωτική απαγόρευση» παρέμεινε συνεπώς σε ισχύ σχεδόν 20 μήνες.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της Covid-19, Τζεφ Ζίεντς, είπε ότι το νέο σύστημα, που θα είναι «ασφαλέστερο», θα αντικαταστήσει τους υπάρχοντες περιορισμούς και ότι η Ουάσινγκτον «εξετάζει», πράγματι, την πιθανότητα να ζητηθεί από τους επισκέπτες να έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19.
Η Ε.Ε. χαιρετίζει την άρση των περιορισμών από τις ΗΠΑ

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες της ΕΕ θα μπορούν σύντομα να ταξιδέψουν ξανά στις ΗΠΑ», γράφει στο twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ένα πολυαναμενόμενο βήμα για τις διαχωρισμένες οικογένειες και φίλους και καλά νέα για τις επιχειρήσεις», συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ασφαλή ταξίδια», καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ