Skip to main content

ΥΠΑ: Αποκλείονται τμήματα του εναέριου χώρου για την αεροπυρόσβεση

Η υπηρεσία εφιστά την προσοχή σε όλους τους αεροναυτιλόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των πτήσεων ΣμηΕΑ (Drones) για τήρηση των περιορισμών.

Σε ισχύ βρίσκονται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αγγελίες αποκλεισμού τμημάτων του εναέριου χώρου για το σύνολο της πολιτικής αεροπορίας στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές, ώστε να διευκολυνθεί η πυρόσβεση από τα ενάρια μέσα.

Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώνονται από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν εκδοθεί και βρίσκονται σε ισχύ αγγελίες αποκλεισμού περιοχών (ΝΟΤΑΜ) για το σύνολο της πολιτικής αεροπορίας στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να διεξάγονται απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης.

Η υπηρεσία εφιστά  την προσοχή σε όλους τους αεροναυτιλόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των πτήσεων ΣμηΕΑ (Drones), για πιστή τήρηση των περιορισμών.

Σε αντίθετη περίπτωση και λαμβανομένων υπόψη των έκτακτων συνθηκών, θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις του Αεροπορικού Κώδικα.