Skip to main content

ΗΠΑ: Απόπειρα δολοφονίας μέσω Facebook ερευνούν οι αρχές (VID)

Το θύμα διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ενώ η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σύλληψη, τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

'Ερευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας που μεταδόθηκε ζωντανά στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χθες, διεξάγει η αστυνομία του Σικάγο, ενώ το θύμα κατέγραφε τον εαυτό του σε απευθείας σύνδεση σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στο Facebook, όταν δέχθηκε πυρά από έναν άγνωστο άνδρα.

«Την 31η Μαρτίου γύρω στις 16.50, ένας άνδρας ηλικίας 31 ετών υπέστη πολλά τραύματα από σφαίρες. Βρέθηκε στο στόχαστρο ενός κακοποιού που τον προσέγγισε πεζή και κατόπιν το έσκασε με ένα όχημα» δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζάνελ Σέντεβιτς, εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Σικάγο.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η αστυνομία εξετάζει το βίντεο, το οποίο σάρωσε μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου, όπου καταγράφονται τα γεγονότα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό το υλικό διάρκειας μικρότερης των δύο λεπτών διακρίνεται ένας άνδρας, που φοράει ένα κασκέτο και ένα φούτερ να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του και να μιλάει προς τον φακό, όπως ακριβώς βγάζει κανείς μια σέλφι, με το κινητό του τηλέφωνο σε δημόσιο δρόμο.

Ξαφνικά ξεσπούν πυροβολισμοί, το θύμα φαίνεται να πέφτει στο έδαφος, ενώ η κάμερα του κινητού του τηλεφώνου συνεχίζει να καταγράφει τον φερόμενο δράστη, που κρατάει με τα δυο του χέρια ένα περίστροφο. Συνολικά πέφτουν 15 πυροβολισμοί.

«Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Mont Sinai και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Προς το παρόν η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμία σύλληψη» διευκρίνισε η Σέντεβιτς.

Στο Σικάγο μαίνεται η ένοπλη βία, ιδίως στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

Ειδικά χθες Πέμπτη τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά, σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης, τρεις εκ των οποίων υπέκυψαν στα τραύματά τους, έγραψε η εφημερίδα Chicago Tribune.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες: