Skip to main content

ΗΠΑ: Αθώωση και απαλλαγή του προέδρου Τραμπ ζητούν οι συνήγοροί του

«Δεν είναι ωραίο να βρισκόμαστε εδώ στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου», τόνισε ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πάτι Τσιπολόνε

Οι συνήγοροι του Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσαν τη Δευτέρα τις αγορεύσεις τους, στη δίκη του Αμερικανού προέδρου στη Γερουσία, καλώντας τους γερουσιαστές να τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες.

«Ήρθα εδώ σήμερα για να σας ζητήσω να απορρίψετε τις κατηγορίες» της κατάχρησης εξουσίας και της παρεμπόδισης του έργου του Κογκρέσου, είπε απευθυνόμενος στους γερουσιαστές ο Πάτι Τσιπολόνε, ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου και επικεφαλής της υπερασπιστικής ομάδας του προέδρου. Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν έκανε τίποτα κακό», διαβεβαίωσε, παρουσιάζοντάς τον ως θύμα μιας «καθαρά κομματικής» διαδικασίας καθαίρεσης που έχει ως στόχο να τον εμποδίσει να διεκδικήσει μια δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Δεν είναι ωραίο να βρισκόμαστε εδώ στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου», συνέχισε ο Τσιπολόνε, καθώς σήμερα διεξάγονται οι προκριματικές στην Πολιτεία της Αϊόβα. Οι γερουσιαστές πρέπει «να δείξουν εμπιστοσύνη στον αμερικανικό λαό», τόνισε. «Ας αφήσουμε τον λαό να επιλέξει τον πρόεδρο αλλά επίσης και να ζητήσει τον λογαριασμό από τους βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων" οι οποίοι ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία. Οι ψηφοφόροι "κουράστηκαν" από τις έρευνες που αποτελούν χάσιμο χρόνου, πόρων και ενέργειας», είπε.