Skip to main content

ΥΠΑ: Δεν μεταφέρθηκε εξοπλισμός ελέγχου από το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Σε ό,τι αφορά τις κορδέλες παραχωρήθηκαν από το αεροδρόμιο Καλαμάτας δώδεκα εξ αυτών καθώς ζητήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία.

Δεν μετακινήθηκε εξοπλισμός ελέγχου επιβατών από τον αερολιμένα Καλαμάτας στον χώρο ομιλίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τονίζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δηλώνοντας πως όλα τα μηχανήματα, (Μαγνητικές Πύλες και X-Ray), είναι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως μετέδωσαν χθες τοπικά ΜΜΕ, στον χώρο της εκδήλωσης στην πόλη της Μεσσηνίας υπήρχαν μηχανήματα ασφαλείας τα οποία μεταφέρθηκαν από το αεροδρόμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Τύπου, επιστρατεύθηκε ακόμα και drone της αστυνομίας, ενώ έγιναν και προληπτικές προσαγωγές πριν την έναρξη της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Η ΥΠΑ παραπέμπει σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του αεροδρομίου της Καλαμάτας και του αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη η οποία και αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα περί μετακίνησης εξοπλισμού ελέγχων ασφαλείας ( X-RAY – Μαγνητικές πύλες κλπ ) του αερολιμένα στο χώρο ομιλίας του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα την 18-4-2019 διευκρινίζουμε ότι η πληροφορία αυτή δεν ισχύει.»

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα κολωνάκια χωροθέτησης (κορδέλες), η ΥΠΑ στην ανακοινωσή της σημειώνει πως παραχωρήθηκαν από το αεροδρόμιο Καλαμάτας δώδεκα εξ αυτών καθώς ζητήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να επιτελέσει το έργο της.