Skip to main content

ΗΠΑ: Διακανονισμός 380 εκατ. δολλαριών για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του Νάσσαρ

Τα θύματα του πρώην γιατρού Γυμναστικής των ΗΠΑ κατέληξαν σε συμβιβασμό 380 εκατομμυρίων δολαρίων - Επιβεβαιώθηκε ο διακανονισμός

Τα θύματα του πρώην γιατρού Γυμναστικής των ΗΠΑ Λάρρι Νάσσαρ, κατέληξαν σε συμβιβασμό 380 εκατομμυρίων δολαρίων με την ομοσπονδία Γυμναστικής των ΗΠΑ, την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ και τους ασφαλιστές τους, μετά από πενταετή δικαστική μάχη, όπως ανέφερε σήμερα η Wall Street Journal.

Ο διακανονισμός επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης σήμερα, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ινδιανάπολη, ανέφερε η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι θα καλύψει αξιώσεις που υποβλήθηκαν από διάσημων αθλητριών, συμπεριλαμβανομένων των, Σιμόν Μπαίλς, Άλι Ράισμαν και ΜακΚέιλα Μαρόνι, οι οποίες είναι όλες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του Λάρρι Νάσσαρ.

Και οι τρεις γυναίκες κατέθεσαν για την κακοποίηση που υπέστησαν κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στη Γερουσία φέτος, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην ακρόαση, κατηγόρησαν τους Αμερικανούς αξιωματούχους της γυμναστικής και των Ολυμπιακών Αγώνων για την αποτυχία τους να σταματήσουν τον Νασάρ και επέκριναν το FBI για τις έρευνες του.