Skip to main content

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο από τη Βουλή

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σαρωτικές φορολογικές περικοπές, ενώ θα αποτελέσει την πρώτη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα μετά από 30 χρόνια.

Εγκρίθηκε σήμερα το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στις ΗΠΑ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει σαρωτικές φορολογικές περικοπές θα σταλεί τώρα στη Γερουσία που αναμένεται ότι θα το υπερψηφίσει αργά απόψε ή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η πρώτη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα μετά από 30 χρόνια μπορεί να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ακόμη και αύριο, εφόσον και τα δύο Σώματα του Κογκρέσου την εγκρίνουν.

Ξεκινά η συζήτηση στη Γερουσία για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα

Η Αμερικανική Γερουσία ψήφισε σήμερα την εκκίνηση της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος στις ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο για την υπερψήφισή του κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Με ψήφους 51 υπέρ και 48 κατά, η Γερουσία αποφάσισε να θέσει υπό συζήτηση το νομοσχέδιο, σχεδόν μία ώρα μετά την έγκρισή του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει σαρωτικές φορολογικές περικοπές, αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα μετά από 30 χρόνια.