Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020
x

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ στους Αμερικανούς πολίτες - Ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης

Συστάσεις ασφάλειας προς τους Αμερικανούς πολίτες, που θα επισκεφθούν την Ελλάδα τα Χριστούγεννα, απευθύνει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα μας, εφιστώντας την προσοχή για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί και για άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης -και όχι μόνο- υπό το φόβο των «διεθνών απειλών» που εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία».

Με ανακοίνωσή της, η αμερικανική πρεσβεία αναφέρεται στην δράση των εξτρεμιστών στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις τους επικεντρώνονται σε τοποθεσίες όπως οι αγορές Χριστουγέννων, τα εμπορικά κέντρα κ.ο.κ. Η πρεσβεία των ΗΠΑ σημειώνει πως τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας:

«Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες.

Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.

Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.

Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.

Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ