Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΥΠΑ: ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά των εταιρειών, η ΥΠΑ υποστηρίζει ότι οι λόγοι των ακυρώσεων των πτήσεων αφορούν τις ίδιες τις εταιρείες.

Λιγοστές χαρακτηρίζει τις ακυρώσεις και τις εκτροπές πτήσεων από το αεροδρόμιο Μακεδονία στα αεροδρόμια Καβάλας και Αθήνας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με ανακοίνωσή που εξέδωσε. 

Αφήνοντας εκ νέου αιχμές, η ΥΠΑ υποστηρίζει ότι οι ακυρώσεις και εκτροπές έγιναν με απόφαση των αεροπορικών εταιρειών και οι λόγοι αφορούν τις εταιρείες αυτές. Μάλιστα διευκρίνισε πως η Υπηρεσία είχε έγκαιρα ενημερώσει για τα έργα που γίνονται στο αεροδρόμιο και τη διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα και τις αεροπορικές εταιρείες.

Η ΥΠΑ επισημαίνει ακόμα ότι οι αεροπορικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης εξελίσσονται ομαλά από τις 24 Νοέμβριου, οπότε και παραδόθηκε πιστοποιημένος και ασφαλής από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο νυν τροχιόδρομος 10L-28R.

Προσθέτει ακόμα πως «παράλληλα έργα πραγματοποιούνται και σε άλλα Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες και επισκέπτες, ιδίως κατά την αιχμή της τουριστικής περιόδου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΥΠΑ:

«Ομαλά εξελίσσονται οι αεροπορικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης από τις 24 Νοεμβρίου 2017, οπότε και παραδόθηκε πιστοποιημένος και ασφαλής από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο νυν τροχιόδρομος 10L-28R για να λειτουργεί ως κύριος διάδρομος απογειώσεων & προσγειώσεων αεροσκαφών ,καθώς στην διασταύρωση των δυο διαδρόμων πραγματοποιούνται εντατικά τα έργα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης από το ελληνικό δημόσιο και με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα κλιμάκιο της ΥΠΑ υπό τον Διοικητή της υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο στις 22 Νοεμβρίου 2017, είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία δοκιμαστικές πτήσεις με αεροσκάφος Α-320 της Aegean Airlines στον τροχιόδρομο 10L-28R ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα έγιναν και 15 πτήσεις αεροσκαφών χωρίς κανένα πρόβλημα.

Την ίδια περίοδο από 23-11-2017 έως τις 11-12-2017 (19 ημέρες) στο αεροδρόμιο Μακεδονία στο τροχιόδρομο 10L-28R, πραγματοποιήθηκαν 1.866 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών, περισσότερες κατά 16 πτήσεις από όσες έγιναν στο προηγούμενο διάστημα από τις 4 έως τις 22 Νοεμβρίου 2017 (19 ημέρες) στον αρχικό κύριο διάδρομο 16/34 ( χρονικό διάστημα πριν την εκτέλεση των έργων) όπου έγιναν 1.850 αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών.

Όσον αφορά τις λιγοστές ακυρώσεις ή εκτροπές πτήσεων από το αεροδρόμιο Μακεδονία στα αεροδρόμια της Καβάλας και Αθήνας έγιναν με απόφαση των αεροπορικών εταιρειών και οι λόγοι αφορούν τις εν λόγω εταιρείες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΥΠΑ, είχε έγκαιρα ενημερώσει για τα έργα που γίνονται και την διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα και τις αεροπορικές εταιρείες.

Παράλληλα έργα πραγματοποιούνται και σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες και επισκέπτες, ιδίως κατά την αιχμή της τουριστικής περιόδου».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ