Skip to main content

ΗΠΑ: Νέο φραστικό επεισόδιο Τραμπ με δημοσιογράφο του CNN

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη στους δημοσιογράφους για τη δημιουργία ενός κλίματος εχθρότητας μεταξύ εκείνου και των ΜΜΕ.

Αξιώνοντας μεγαλύτερο «σεβασμό» για τον Λευκό Οίκο, τον οποίο χαρακτήρισε «ιερό», ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταφέρθηκε εναντίον μιας δημοσιογράφου, κρίνοντας πως το ερώτημα που του έθεσε είναι «ανόητο».

Τα νέα λεκτικά «πυρά» του μεγιστάνα εκτοξεύτηκαν σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις του με τα ΜΜΕ: μόλις την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος ακύρωσε τη διαπίστευση ενός ανταποκριτή του CNN, του Τζιμ Ακόστα, αφού εκείνος έθεσε επίμονα ερωτήματα στον πρόεδρο.

Σήμερα, η δημοσιογράφος Άμπι Φίλιπ, που εργάζεται επίσης στο CNN, ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ εάν αντικατέστησε τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο της άκρως ευαίσθητης έρευνας για τη Ρωσία.

«Τι ανόητη ερώτηση, να, μια ανόητη ερώτηση!» επανέλαβε ο δισεκατομμυριούχος, χωρίς να απαντήσει.

«Σας παρακολουθώ πολύ. Θέτετε πολλά ανόητα ερωτήματα» συμπλήρωσε ο Τραμπ, δείχνοντας με το δάκτυλο τη Φίλιπ.

Κατόπιν ο Αμερικανός πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη στους δημοσιογράφους για τη δημιουργία ενός κλίματος εχθρότητας μεταξύ εκείνου και των ΜΜΕ.

«Όταν βρίσκεστε στον Λευκό Οίκο, είναι για εμένα ένας χώρος πολύ ιερός. Είναι ένας χώρος πολύ ιδιαίτερος. Πρέπει να συμπεριφέρεστε στον Λευκό Οίκο με σεβασμό. Πρέπει να αντιμετωπίζετε την προεδρία με σεβασμό» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.