Skip to main content

ΗΠΑ: Nέο θλιβερό ρεκόρ - Πάνω από 65.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία έχει πλέον ξεπεράσει τα 3,11 εκατ.

Νέο θλιβερό ρεκόρ 65.500 και πλέον κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκε σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία έχει πλέον ξεπεράσει τα 3,11 εκατομμύρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί μόλις την Τρίτη, με πάνω από 60.200 νέα κρούσματα σε μια μέρα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.

Η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας εντείνεται στις ΗΠΑ, οι οποίες γνωρίζουν εδώ και μερικές εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης σε νότιες και δυτικές πολιτείες της χώρας, που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς. Ειδικοί φοβούνται ότι η καμπύλη των θανάτων σύντομα θα ακολουθήσει την ίδια τροχιά με τα κρούσματα μόλυνσης. 1.000 άνθρωποι υπέκυψαν λόγω COVID-19 στην αμερικανική επικράτεια τις προηγούμενες 24 ώρες. Συνολικά, η πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 133.195 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

«Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση», επισήμανε χθες Πέμπτη ο ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Δρ. Άνθονι Φάουτσι, ο οποίος είναι σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την κρίση. Η επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας έγινε με σοβαρές παραλείψεις όσον αφορά τα μέτρα που είχαν συσταθεί, στηλίτευσε ο Φάουτσι στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης που οργάνωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Hill. «Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος να προχωρήσουμε. Είναι ανάγκη να το ξανασκεφτούμε και να ενεργήσουμε διαφορετικά» πρόσθεσε.

«Θεωρώ ότι οι πολιτείες πρέπει να αναστείλουν τις διαδικασίες άρσης των μέτρων περιορισμού», συμπλήρωσε ακόμη ο ειδικός, αν και έσπευσε να συμπληρώσει πως «δεν πιστεύω ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο πλήρες κλείσιμο» της οικονομίας.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του επιμένει υποβαθμίζει τα αλλεπάλληλα θλιβερά ρεκόρ. «Για εκατοστή φορά, ο λόγος για τον οποίο έχουμε τόσα κρούσματα, σε σύγκριση με άλλες χώρες που πολύ απέχουν από το να πηγαίνουν τόσο καλά όσο εμείς, είναι πως εμείς κάνουμε πολύ περισσότερα και καλύτερα τεστ», διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη μέσω Twitter.