Skip to main content

ΗΠΑ: Οκτώ νεκροί από τεράστια φωτιά σε μαρίνα στην Αλαμπάμα

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη φωτιά, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι κοιμόντουσαν μέσα στα σκάφη τους, στο Τζάκσον Κάντρι Παρκ.

Τεράστια φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε με απίστευτη ταχύτητα, ξέσπασε χθες σε μαρίνα στην Αλαμπάμα, στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι να εγκλωβιστούν στα σκάφη τους και να χάσουν τη ζωή τους, ενώ συνολικά 35 πλεούμενα τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε τη φωτιά, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι κοιμόντουσαν μέσα στα σκάφη τους, στο Τζάκσον Κάντρι Παρκ, στο Σκότσμπορο. Η αλουμινένια οροφή του ξύλινου προβλήτα κατέρρευσε και αρκετά πλεούμενα βυθίστηκαν αμέσως.

Επτά άνθρωποι, οι οποίοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά, ανασύρθηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ομάδες διάσωσης ωστόσο, θα επιχειρήσουν στο νερό, για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα.

Σύμφωνα με τον Τόμι Τζόουνς, μόνιμο κάτοικο της μαρίνας, η φωτιά εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα εξαιτίας του ισχυρού ανέμου, που οι κάτοικοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Ο ίδιος παρακολουθούσε ανήμπορος να καίγεται ένα μικρό σκάφος, στο οποίο βρισκόταν μία γυναίκα με το παιδί της.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σκότσμπορο δήλωσε ότι οι οκτώ αγνοούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί, ωστόσο δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί, καθώς δεν είναι γνωστό πόσοι ακριβώς βρίσκονταν μέσα στα πλεούμενα όταν βυθίστηκαν.