Skip to main content

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε με αιχμές κατά Τραμπ ο υπουργός Υγείας

Η επίθεση στο Καπιτώλιο απειλεί να αμαυρώσει την κληρονομιά της κυβέρνησης, είχε πει ο αμερικανός υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αμερικανός υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ επικαλούμενος την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το CNN.

Θα παραμείνει στο πόστο του έως την ερχόμενη Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Αζάρ είπε στον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα, ότι η επίθεση στο Καπιτώλιο απειλεί να αμαυρώσει την κληρονομιά της κυβέρνησης.

Στην επιστολή που απέστειλε την περασμένη Τρίτη, αναφέρθηκε σε αυτά που χαρακτήρισε ως επιτυχίες της κυβέρνησης, όπως την ταχεία ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορωνοϊού και θεραπευτικών μεθόδων, που, όπως είπε, έσωσαν «εκατοντάδες χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια ζωές Αμερικανών».

Ωστόσο, ο Αζάρ, εξέφρασε ανησυχία ότι η εισβολή του όχλου υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο και οι αβάσιμοι ισχυρισμοί του απερχόμενου προέδρου για ευρεία εκλογική νοθεία «απειλούν να αμαυρώσουν αυτές και άλλες ιστορικές κληρονομίες αυτής της κυβέρνησης».

«Οι επιθέσεις στο Καπιτώλιο ήταν μια επίθεση στη δημοκρατία μας και στην παράδοση ειρηνικών μεταβάσεων εξουσίας» έγραψε ο Αζάρ στην επίσημη επιστολή παραίτησής του.