Skip to main content

ΗΠΑ: Πόρτα σε εμβολιασμένους με AstraZeneca σε συναυλία του Bruce Springsteen

Ο λόγος της απόφασης είναι πως η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca δεν έχει εγκριθεί ακόμη στις ΗΠΑ αλλά χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες χώρες.

Με ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Bruce Springsteen «Springsteen on Broadway» σε ό,τι αφορά το εμβολιασμένο κοινό, αφού όπως έχει γίνει γνωστό, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στον χώρο θα πρέπει πέρα από το εισιτήριό τους να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν κάνει ένα από τα τρία εμβόλια για τον κορωνοϊό τα οποία έχει εγκρίνει η FDA.

Δηλαδή το σκεύασμα των Pfizer/ BioNTech, εκείνο της Moderna ή το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως η διοργάνωση αποκλείει τους εμβολιασμένους με το εμβόλιο της AstraZeneca, η χρήση του οποίου δεν έχει εγκριθεί ακόμη στις ΗΠΑ αλλά χρησιμοποιείται σε πολλές άλλες χώρες.

«Με την καθοδήγηση της πολιτείας της Νέας Υόρκης, το Springsteen on Broadway και το St. James Theatre θα δέχονται μόνο αποδείξεις για εγκεκριμένα από το FDA εμβόλια COVID-19 (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson)», αναφέρει το site του «Boss», ενώ εξαίρεση αποτελούν μόνο τα παιδιά κάτω των 16 ετών που θα έχουν αρνητικά τεστ πριν το σόου και θα πρέπει να συνοδεύονται από πλήρως εμβολιασμένο ενήλικο.

Το «Springsteen on Broadway» θεωρείται ένα τεστ για το ευρύτερο άνοιγμα του Broadway, αν και πολλές παραστάσεις δεν σχεδιάζουν να σηκώσουν αυλαία πριν από τον Σεπτέμβριο, ή και αργότερα.