Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
x

ΗΠΑ: ΠΡΟΔΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Οι περιορισμοί στις πωλήσεις όπλων προς το Ιράν, εφαρμόζονται εδώ και 13 χρόνια και θα εκπνεύσουν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη διεθνή συμφωνία.

Προειδοποίηση σε Ρωσία και Κίνα απέστειλε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν, Μπράιαν Χουκ, τονίζοντας ότι κινδυνεύουν με απομόνωση στον ΟΗΕ, εφόσον συνεχίσουν «τον δρόμο της δυστοπίας», εμποδίζοντας τις αμερικανικές κινήσεις για την παράταση των κυρώσεων απαγόρευσης πώλησης όπλων στο Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί πως, οι περιορισμοί στις πωλήσεις όπλων προς το Ιράν, εφαρμόζονται εδώ και 13 χρόνια και θα εκπνεύσουν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που υπογράφτηκε το 2015.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι είναι αντίθετες στην παράταση της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων κατά του Ιράν.

Η Ουάσιγκτον έχει εδώ και καιρό υποστηρίξει τη συνέχιση της εφαρμογής του αναφερόμενου εμπάργκο, ενώ τόσο ο Χουκ, όσο και η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Κέλι Κραφτ παρουσίασαν χθες, Τετάρτη, κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας, την επιχειρηματολογία της αμερικανικής διπλωματίας για την υποστήριξη από το αναφερόμενο όργανο του ΟΗΕ, ενός προσχεδίου απόφασης για την παράταση εφαρμογής των κυρώσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ