Skip to main content

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η κάμψη των προσβολών από τη νέα γρίπη

Η κάμψη των προσβολών από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 συνεχίζεται στις ΗΠΑ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, έπειτα από έναν μήνα μαζικής ανόδου.
Η κάμψη των προσβολών από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 συνεχίζεται στις ΗΠΑ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, έπειτα από έναν μήνα μαζικής ανόδου, σύμφωνα με τις τελευταίες ομοσπονδιακές στατιστικές, που δημοσιεύθηκαν χθες.

Παρά την κάμψη των κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας, ο αριθμός των επισκέψεων στους γιατρούς για γριπώδη συμπτώματα της Η1Ν1 παραμένει ακόμη υψηλή, υπογραμμίζει τα Ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόβλεψης Ασθενειών (CDC), στο τελευταίο τους ανακοινωθέν για την εβδομάδα 15-21 Νοεμβρίου.

Κατά την περίοδο αυτή 32 Πολιτείες ανέφεραν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, έναντι 43 Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα και 48 τον Οκτώβριο, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Το ποσοστό παιδιατρικής θνησιμότητας (κάτω των 18 ετών) καταδεικνύει πως ο κίνδυνος από τη γρίπη εξακολουθεί και παραμένει αυξημένος στην περίοδο 15-21 Νοεμβρίου με 27 νέους εργαστηριακά επιβεβαιωμένους θανάτους, οι οποίοι ανεβάζουν στους 198 τους συνολικούς νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Οι νοσηλείες λόγω του ιού εξακολούθησαν να είναι ευάριθμες κατά τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας, με μεγαλύτερο ποσοστό στα νήπια έως τεσσάρων ετών.

«Σχεδόν όλοι οι ιοί Η1Ν1, που αναλύθηκαν έως σήμερα, συνεχίζουν να είναι ταυτόσημοι με το στέλεχος Α-Η1Ν1 που ταυτοποιήθηκε τον Απρίλιο» και «όλοι τους παραμένουν ευάλωτοι στα αντιβιοτικά οσελτεμαβίρ (Tamiflu) και ζαναμιβίρ (Relenza) εξόν από σπάνιες περιπτώσεις», τονίζουν στην ιστοσελίδα τους τα CDC, χωρίς να αναφέρουν κάποια μετάλλαξη του ιού.

Παρά την κάμψη των προσβολών κατά τις τελευταίες τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, τα Κέντρα δεν κάνουν την παραμικρή νύξη ότι ενδεχομένως η πανδημία να έχει φθάσει στο απόγειό της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ