Skip to main content

ΥΠΑΑΤ: Συνεχίζεται το εκτιμητικό έργο «Παγετός, Άνοιξη 2021»

Από τις 12 Αυγούστου 2021 έχουν εκταμιευθεί σχεδόν 40€ εκατ. ως προκαταβολές σε δικαιούχους αποζημίωσης σε περιοχές της Κεντρικής- Δυτικής Μακεδονίας

Συνεχίζεται η ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου για τον «Παγετό, Άνοιξη 2021» από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ ενώ σχεδόν 40 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί ως προκαταβολές σε δικαιούχος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η διοίκηση ΕΛΓΑ και το ΥπΑΑΤ τηρούν με ακρίβεια και συνέπεια το χρονοδιάγραμμα πληρωμής προκαταβολών καθώς και  τη συνέχιση και ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου για τον  «Παγετό, Άνοιξη 2021».

Από τις 12 Αυγούστου 2021 έχουν εκταμιευθεί σχεδόν 40.000.000€ ως προκαταβολές σε δικαιούχους αποζημίωσης στις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και σε άλλες.

Η διαδικασία της πληρωμής προκαταβολών συνεχίζεται, αφού όσα πορίσματα προωθούνται από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α. στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού διεκπεραιώνονται άμεσα, αφού υπάρχει η απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα με την διασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων, βάσει της ανακοίνωσης.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σημειώνει ότι οι καθυστερήσεις πληρωμής προκαταβολών σε ορισμένες περιοχές, οφειλόνται στη μη αποστολή πορισμάτων προς την Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, λόγω υπαρκτών δυσλειτουργιών συγκεκριμένων Υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α. Οι δυσλειτουργίες πρόκειται να ξεπεραστούν άμεσα και να αποσταλούν τα σχετικά πορίσματα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο ΕΛ.Γ.Α , μόλις λαμβάνει οποιοδήποτε πόρισμα, τόσο για τις ζημίες του «Παγετού, Άνοιξη 2021» όσο και για οποιαδήποτε άλλη ζημία, προχωρά είτε στην καταβολή προκαταβολής (για παγετό) είτε στην άμεση εξόφληση των παραγωγών (για άλλες ζημίες), ενώ ουδείς παραγωγός δεν πρέπει να ανησυχεί για την καταβολή της αποζημίωσής του, την οποία θα λάβει στο ακέραιο.