Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΠΙΘΕΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Οι υπάλληλοι κατηγορούν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι δεν τον ενδιέφερε η πραγματική άποψη της κυβέρνησης για το θέμα στην εν λόγω συνεδρίαση.

Με αιχμηρό τρόπο αντέδρασαν τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος, για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν από τη δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας για το έργο του μετρό.
 
«Δυστυχώς ο κ. Ζέρβας δεν έκρινε ότι έπρεπε να καλέσει το φορέα, του οποίου τα μέλη είναι αυτοί οι όποιοι αγωνίζονται καθημερινά και αναδεικνύουν όχι μόνο  τις Αρχαιότητες του μετρό άλλα το σύνολο των Αρχαιοτήτων στην πόλη και δεν είναι άλλος από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΠΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ», αναφέρουν στη σχετική τους ανακοίνωση τα μέλη του Συλλόγου.

Ο σύλλογος των υπαλλήλων επισημαίνει πως «ο κ. Ζέρβας προτίμησε να προχωρήσει σε μία κακοστημένη και επικοινωνιακού τύπου φιέστα, όπου θα προπαγάνδιζε την άποψη της κυβέρνησης για τις αρχαιότητες της οδού Βενιζέλου και δεν τον ενδιέφερε η πραγματική ενημέρωση των παρευρισκομένων για το θέμα».  

«Η θέση του Συλλόγου των εργαζομένων που είναι η in situ ανάδειξη των Αρχαιοτήτων και όχι η απόσπαση και επανατοποθέτηση τους που επιθυμεί η κυβέρνηση, δεν ταίριαζε στην φιέστα και για αυτό δεν προσκληθήκαμε», αναφέρουν χαρακτηρτιστικά.

Μάλιστα καλούν  τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, «έστω και τώρα», όπως τονίζουν  «να  ενώσει την φωνή του Δήμου με τη θέση του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΠΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» και όλων των επιστημονικών φορέων, για παραμονή των Αρχαιοτήτων της οδού Βενιζέλου στον χώρο που βρέθηκαν χωρίς απόσπαση και ταυτόχρονα η προχωρήσει η ολοκλήρωση των εργασιών του Μετρό για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, και όχι μόνο,  να απολαμβάνουν και το μετρό και τις  Αρχαιότητες που είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά και η παρακαταθήκη που πρέπει να αφήσουμε στις επόμενες γενιές».  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ