Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020
x

ΗΠΑ:ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΡΟΥΡΕΙ ΥΔΑΤΑ ΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΙΡΑΝ-ΥΕΜΕΝΗΣ

Ο συνασπισμός θα εγγυάται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα στενά του Χορμούζ και στο Μπαμαλ Μάντεμπ είπε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Εθν. Άμυνας

Οι ΗΠΑ καταρτίζουν σχέδιο βάσει του οποίου ένας διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός θα φρουρεί τα στρατηγικής σημασίας ύδατα στα ανοικτά του Ιράν αλλά και της Υεμένης, όπου η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη και σιίτες αντάρτες που υποστηρίζονται από την Ισλαμική Δημοκρατία για σειρά επιθέσεων, δήλωσε ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Συζητάμε τώρα με πολλές χώρες για να δούμε εάν μπορούμε να συγκροτήσουμε έναν συνασπισμό ο οποίος θα εγγυάται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας τόσο στα Στενά του Χορμούζ, όσο και στο Μπαμπ αλ Μάντεμπ», δήλωσε ο στρατηγός του σώματος Πεζοναυτών Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ.

«Θεωρώ λοιπόν ότι πιθανόν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε διαπιστώσει ποιες χώρες έχουν την πολιτική βούληση να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και κατόπιν θα συνεργαστούμε άμεσα με τις ένοπλες δυνάμεις τους για να καθοριστούν τα μέσα και οι πόροι που θα χρειαστούν γι' αυτό», συμπλήρωσε ο στρατηγός Ντάνφορντ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ