Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021
x

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Υπεγράφη η ΚΥΑ που ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των διαδικασιών εξαγωγών του εξαιρετικής ποιότητας ελληνικού ακτινιδίου.

Την ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες φυτοϋγειονομικής πιστοποίησης για την εξαγωγή στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας νωπών καρπών ακτινιδίων υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, από κοινού με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη. 

Η υπογραφή της συγκεκριμένης ΚΥΑ, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, «ολοκληρώνει μία σειρά ενεργειών οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία του αναγκαίου υποβάθρου σε όλους τους τομείς ώστε να εκκινήσει πλέον απρόσκοπτα η εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων προς την αχανή αγορά της Κίνας».
 
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για την αναθεώρηση του πρωτοκόλλου για τα ακτινίδια είχε οριστικοποιηθεί κατά τη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Κίνας η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Στις τότε δηλώσεις του ο κ. Βορίδης είχε εμφανιστεί βέβαιος για την αίσια έκβαση της συμφωνίας η οποία οριστικοποιήθηκε εντός του Νοεμβρίου οπότε και υπεγράφη το σχετικό πρωτόκολλο.
 
Η προαναφερθείσα ΚΥΑ ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των διαδικασιών εξαγωγών του εξαιρετικής ποιότητας ελληνικού ακτινιδίου, καταλήγει το ΥΠΑΑΤ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ