Skip to main content

Υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δ. Καλαμαριάς και Χαμόγελου του Παιδιού

«Το σύμφωνο είναι μια προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει ο δήμος με τις δυνατότητες που έχει το χαμόγελο», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Υπεγράφη το πρωί το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Καλαμαριάς και του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης συνάντησε τον πρόεδρο του ΤΧΤΠ, Κώστα Γιαννόπουλο στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, στον Φοίνικα και άκουσε για το έργο του.

«Το σύμφωνο συνεργασίας είναι μια προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει ο δήμος σαν θεσμός σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που έχει το χαμόγελο του παιδιού, σαν εθελοντικός οργανισμός, που θέλει να υποστηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες στην καθημερινότητα», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε προσωπικά ο δήμαρχος Καλαμαριάς, ώστε να βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερο στο εθελοντικό έργο του Οργανισμού.

«Ως δήμος είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας. Πολλά πράγματα χρειάζονται δύο για να γίνονται. Ένα από αυτά είναι η προσφορά και νομίζω ότι δήμος και Χαμόγελο του Παιδιού έχουμε πάρα πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε και παιδιά και άλλες δομές που υπάρχουν και χρειάζονται βοήθεια. Και αυτό θα το κάνουμε πράξη χωρίς πολλά λόγια, αλλά με ουσία και δουλειά», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Δαρδαμανέλης.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας δεσμεύει τις δύο πλευρές:
 
1. Να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο του Δήμου Καλαμαριάς.

2. Να συνεργαστούν για να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε δημοτική κλίμακα.

3. Να καταβάλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης μέσω των δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» .. Ειδικότερα προς υλοποίηση των ανωτέρω «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Καλαμαριάς και των αρμόδιων υπηρεσιών του, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς με χαρά δέχτηκε το δώρο που του έφτιαξαν τα παιδιά, μια ζωγραφιά που απεικονίζει το αγαπημένο τοπίο του κ. Δαρδαμανέλη, που είναι η θάλασσα, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος πρόσφερε στον πρόεδρο του Χαμόγελου ένα βιβλίο με την ιστορία του Πόντου.