Skip to main content

ΥΠΕΝ για πώληση ΔΕΠΑ: Περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου

Η κυβέρνηση υλοποιεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεών της, τόνισε ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς

Ως σημαντικό βήμα για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου χαρακτήρισε το υπουργείο Ενέργειας τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Ενάμιση περίπου μήνα μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, ξεκινά και ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.

Ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς δήλωσε σχετικά: «Η κυβέρνηση υλοποιεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεών της. Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά τη διαδικασία για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, ξεκινούμε και τη διαδικασία για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, λιγότερο από δυο μήνες μετά την ψήφιση των ρυθμίσεων για τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Προσδοκούμε ότι η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού θα οδηγήσει σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προμήθειας φυσικού αερίου, επ’ ωφελεία των καταναλωτών/χρηστών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προσβλέπουμε σε εκδήλωση σημαντικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας –όπως άλλωστε και για τη ΔΕΠΑ Υποδομών»