Skip to main content

Υπέρ της αναβάθμισης του ΚΥΤ Φυλακίου οι δήμοι ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Το ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ τάχθηκε υπέρ του σχετικού ψηφίσματος αφού ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα δημιουργηθεί καμία νέα δομή ή επέκταση της υφιστάμενης.

Υπέρ του ψηφίσματος που κατέθεσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου, τάχθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης που συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρίασή της, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος σε επιστολή του προς τον κ. Μαυρίδη, τις προηγούμενες ημέρες, γνωστοποιούσε την πρόθεσή του να ενημερώσει τα μέλη της Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ για την εν λόγω αναβάθμιση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. και δήμαρχο Ορεστιάδας, το ψήφισμα το οποίο ο ίδιος κατέθεσε «είναι προς την κατεύθυνση: καμία νέα δομή, καμία επέκταση της υφιστάμενης στον Έβρο, αλλά βελτίωση των υπαρχουσών δομών. Επίσης ενημέρωση της ΚΕΔΕ, του πρωθυπουργού και ειδικές συναντήσεις-συζητήσεις για το μεταναστευτικό-προσφυγικό».

Αναφορικά με την ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο κ. Μαυρίδης δήλωσε ότι «μίλησε για δυναμικότητα 1.500 ατόμων, εάν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί», κάτι που χαρακτήρισε «εντελώς αντιφατικό προς το περιεχόμενο της επιστολής του ή από αυτό που εμείς καταλάβαμε», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι Μητροπολίτες της Θράκης για την αναβάθμιση και ενίσχυση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο

Αίτημα προς το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, απηύθυναν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «... Εμείς οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης, επειδή από ετών διακονούμε σ' αυτήν την ευαίσθητη περιοχή και γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητα και τα προβλήματά της, τελείως διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας μας, αιτούμεθα από το αρμόδιο υπουργείο και την έντιμο ελληνική Πολιτεία να μη γίνει καμία επέκταση των υφιστάμενων δομών, καμία αύξηση της δυναμικότητάς τους και καμία δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδος, στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη. Παρακαλούμε τον εξοχώτατο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μυταράκη, να ενημερώσει ει δυνατόν αυτοπροσώπως, τους φορείς της περιοχής επί του θέματος».

Το αίτημα συνυπογράφουν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως 'Ανθιμος, Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

Πηγή: ΑΜΠΕ